Cenjeni lastniki in ljubitelji Yamahe,

z veseljem vam sporočamo, da boste imeli z novo evropsko uredbo več pravic do varovanja zasebnosti, kar bomo seveda spoštovali. Zagotavljamo vam, da boste še naprej prejemali obvestila o naših novih modelih in novostih iz sveta motociklizma, vabila na ekskluzivne dogodke in ponudbe, ki so vam pisane na kožo, ter imeli možnost posredovanja povratnih informacij, s katerimi bomo lahko izboljšali naše storitve. Hvala vam za zaupanje in še želimo vam mnogo skupnih kilometrov,
Vaš Delta Team

Politika varstva osebnih podatkov podjetja Delta Team
 • Kdo je Delta Team?

Delta Team = Delta Team Krško d.o.o., Cesta krških žrtev 135a, 8270 Krško; Yamahini pooblaščeni trgovci in serviserji (seznam je dostopen na povezavi )

 • Katere osebne podatke zbiramo?


• Osnovni osebni podatki (npr. ime in priimek) in podatki za komunikacijo (npr. naslov, mail, telefon)
• Dodatni osebni podatki (npr. podatki o vozniškem dovoljenju)
• Podatki, ki omogočajo oblikovanje profilov (npr. demografski podatki, podatki o zaposlitvi, stiki z Delta Team ipd.)
• Podatki, ki se nanašajo na vozila ter druge Yamahine proizvode in storitve, vključno s servisnimi
• Informacije glede izbranih (želenih) načinov komunikacije z Delta Team
• Podatki o komunikaciji z Delta Team, vključno s tržnim komuniciranjem
• Podatki o financiranju, plačilih ipd.
• Podatki, pomembni za zavarovanje (npr. prometne nesreče, uveljavljanje garancijskih zahtevkov).

 • Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?
   

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

• če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete)
• če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami
• če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Delta Team ali tretja oseba
• če to zahteva zakon (npr. glede podatkov, ki so na izdanem računu).

 • Za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke?


Osebne podatke obdelujemo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske akcije itd.

 • Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?


Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Tako osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa z vami, pa hranimo toliko časa, kot določa zakon (npr. 10 let od izdaje za izdane račune) oziroma za čas trajanja pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju (kolikor znaša splošni zastaralni rok).

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

 • Kako ščitimo vaše osebne podatke?


Uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nezakonitim ali nepooblaščenim dostopom ali uporabo, pa tudi pred nenamerno izgubo ali okrnitvijo njihove celovitosti. Oblikovali smo jih ob upoštevanju svoje IT infrastrukture, možnega vpliva na vašo zasebnost in stroške ter v skladu s trenutnimi industrijskimi standardi in prakso.

Naši pogodbeni obdelovalci bodo obdelovali vaše osebne podatke samo, če bodo upoštevali te tehnične in organizacijske varnostne ukrepe.

Ohranjanje varnosti podatkov pomeni varovanje zaupnosti, celovitosti in razpoložljivosti vaših osebnih podatkov:
• zaupnost in celovitost: vaše osebne podatke bomo zaščitili pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo ter pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo 
• razpoložljivost: zagotovili bomo, da lahko pooblaščeni obdelovalci dostopajo do vaših osebnih podatkov, kadar je to potrebno.

Naši varnostni postopki vključujejo: varnost dostopa, varnostne kopije, spremljanje, pregled in vzdrževanje, upravljanje varnostnih incidentov itd.

 • Kdo obdeluje osebne podatke?
   

Glede na namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke, le-te lahko razkrijemo naslednjim kategorijam prejemnikov:

a) V okviru naše znamke oz. organizacije:
• naši pooblaščeni uslužbenci
• naše podružnice in odvisne družbe
• člani naše pooblaščene prodajne in servisne mreže, s katerimi ste bili v stiku
b) Našim poslovnim partnerjem, od katerih zahtevamo, da vedno ravnajo v skladu z veljavnimi zakoni, politiko varstva osebnih podatkov ter posvečajo veliko pozornosti zaupnosti vaših osebnih podatkov:
• oglaševalske, marketinške in promocijske agencije in ponudniki Google (Google- samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Google AdWords, identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene analiz v programu Google Analytics, e-poštni naslov), ki nam pomagajo izvesti in analizirati učinkovitost naših akcij in promocij
• poslovni partnerji: na primer zaupanja vredna podjetja, ki lahko uporabljajo vaše osebne podatke, da vam zagotovijo storitve in/ali izdelke, ki ste jih zahtevali ali priskrbijo trženjsko gradivo (pod pogojem, da ste se strinjali, da ga boste prejemali). 
• podjetja, ki opravljajo storitve za Delta Team ali v imenu Delta Teama (na primer zunanji ponudniki storitev, povezanih z IT, računovodski servisi, odvetniške pisarne ipd.)
c) Drugim tretjim osebam:
• kadar to zahteva zakon ali je zakonito potrebno za zaščito podjetja Delta Team:
• skladnost z zakoni, zahteve organov, sodne odredbe, pravni postopki, obveznosti, povezane s poročanjem in vlaganjem informacij organom itd.
• preverjanje ali uveljavljanje skladnosti s politiko in sporazumi podjetja Delta Team
• zaščita pravic, lastnine ali varnosti podjetja Delta Team in/ali njenih strank
 

Naši poslovni partnerji, navedeni pod točko b) zgoraj, smejo vaše osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov. Upoštevajte pa, da prejemniki, navedeni v točkah b) in c) zgoraj, zlasti ponudniki storitev, ki vam lahko ponujajo izdelke in storitve v okviru Delta Team storitev in/ali aplikacij ali preko lastnih kanalov, lahko ločeno zbirajo vaše osebne podatke. V takem primeru so izključno odgovorni za njihov nadzor, vaše sodelovanje z njimi pa mora potekati skladno z njihovimi pogoji.

 • Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Z vami želimo biti čim bolj transparentni, zato imate možnost izbire o tem, kako želite, da uporabljamo vaše osebne podatke.

• Vaša izbira, kako želite biti kontaktirani npr. preko katerega kanala (na primer e-pošte, pošte, telefona, telefona ...). Vaše želje bomo skušali upoštevati, vendar vsa komunikacija ne poteka preko vseh kanalov.
• Vaši osebni podatki - vedno nas lahko kontaktirate na kontaktni točki za varstvo podatkov (glejte Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?), da ugotovite, katere vaše osebne podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za pošiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.
• Vaši popravki - če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.
• Vaše omejitve – lahko zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov (na primer, medtem ko se preverja točnost vaših osebnih podatkov)
• Vaši ugovori - lahko tudi nasprotujete uporabi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja ter ugovarjate zgolj avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, s tem, da se obrnete na našo kontaktno točko za varstvo podatkov (glejte Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?). Poleg tega lahko zahtevate od nas, da izbrišemo kakršne koli podatke o vas (razen v nekaterih primerih, na primer za dokazovanje transakcije ali če to zahteva zakon). Imate tudi pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu.

 • Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi z mojimi osebnimi podatki?

Organizirali smo kontaktno točko, ki bo obravnavala vaša vprašanja ali zahteve v zvezi z vašimi osebnimi podatki (in njihovo obdelavo) in uveljavljanjem vaših pravic. Pišete nam lahko na gdrp@yamaha-motor.si

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

 • Kako lahko prekličem soglasje?

Soglasje je možno preklicati s pisno izjavo oziroma sporočilom, ki nam ga pošljete po e-pošti na gdrp@yamaha-motor.si ali po pošti na Delta Team Krško, CKŽ 135A, 8270 Krško, Slovenija

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da vam Delta Team po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo mogla nuditi posamezne ali več svojih storitev, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi (npr. testne vožnje ali prilagojenega komuniciranja.


 • Zakaj je koristno oblikovanje profilov za prilagojeno komuniciranje in obveščanje?
Določene podatke (kot na primer, a ne izključno, model in starost vozila) uporabljamo za ovrednotenje oziroma oceno, kakšna vsebina komunikacije bi bila za vas najbolj zanimiva in koristna. S tem želimo povečati možnost, da vam predstavimo čim bolj relevantne izdelke ali storitve. S tem namenom posameznike lahko razvrščamo v različne skupine (profile), s katerimi komuniciramo različno oziroma prilagojeno (individualizirano). To pomeni, da različne skupine (profili) posameznikov prejemajo tržna sporočila z različno vsebino, lahko tudi vključno z nakupnimi pogoji (npr. popusti ali plačilni pogoji). Pri razvrščanju posameznikov v skupine (profile) lahko spremljamo, beležimo in uporabljamo tudi odziv posameznika na tržna sporočila, npr. odpiranje e-poštnih sporočil, kliki na povezave, čas, ki ga posameznik preživi na določeni povezavi ipd.


 
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident. Ad vegan excepteur butcher vice lomo. Leggings occaecat craft beer farm-to-table, raw denim aesthetic synth nesciunt you probably haven't heard of them accusamus labore sustainable VHS.